Produktionsselskabets ord om “Børneadvokaten” på DR2:

I en serie på fem [tre] programmer følger DR2 advokat Gry Rambusch i sit arbejde. Hun kalder sig selv for, børnenes advokat, og har dedikeret sit liv til at være børnenes stemme i de ulykkelige sager om tvangsfjernelser og juridiske tvister mellem myndigheder og familie.

Gry er selv brændt barn og mønsterbryder. Drivkraften kommer fra hendes egen dramatiske opvækst fyldt med vold, alkohol og omsorgssvigt, hvor hun selv endte med at få sig fjernet fra sin egen familie – Det, som hun selv kalder ”et brændt barn”. Dengang havde hun ingen til at hjælpe sig, og hendes ønske og mål er ”at være den advokat, der ikke dengang var der for mig”. Gry Rambusch formåede selv at komme videre med sit liv, uddanne sig til jurist og blive en fremtrædende fortaler for børnenes rettigheder. I år modtog hun således ”Kvindepris 2014” fra Zonta International.

I de enkelte programmer møder vi en række familier, der af den ene eller anden grund er havnet i konflikt med myndighederne: Følelsesmæssige beretninger, hvor børn er havnet midt i juridiske slagsmål om tvangs- fjernelser, tvangsdiagnostisering eller i en evig rejse fra institution til institution.

I hver enkelt historie rejses der en række principielle spørgsmål, der udfordrer billedet af, om vi som samfund og myndigheder griber disse svære sager rigtigt an: Hvordan sikrer vi, at de gode hensigter fra Barnets Reform virkeligt bliver ført ud i livet? At hensynet til barnets tarv bliver det vigtigste, når den enkelte sagsbehandler skal afgøre et ungt menneskes videre skæbne? Gry Rambusch er ikke i tvivl: Lovens hensigt bliver ikke fulgt, og hun retter i udsendelserne en skarp kritik af et system, der muligvis ønsker det bedste, men som i praksis gør mere skade end gavn på familierne og ikke mindst, det enkelte barn.”

https://www.dr.dk/presse/boerneadvokat-og-systemkritiker

Vi har valgt kun at offentliggøre program 2 og 3 på vores hjemmeside.

Børneadvokaten, program 2 ud af 3

Børneadvokaten, program 2 ud af 3

Børneadvokaten, program 3 ud 3

Børneadvokaten, program 3 ud 3

Close Menu